1041 Budapest Árpád út 88 (Bejárat a Lebstück Mária utcából)


+36/70-5004001
| info@motostyling.hu

Sebességfokozat kijelző

Egységár: 32 700 Ft
Régi ár: 37 799 Ft
Elérhetőség:

Raktáron

Cikkszám: sebessegfokozat-kij
Típus: univerzális
Elérhető típusok: Piros, Kék, Fehér, Zöld, Narancssárga
Módosítva: 2024-02-21 12:27:34

Megvásárolom!

GIPRO DS-Series sebességfokozat kijelzõ. A GIPRO DS-Series készülék, korábbi társával ellentétben csak fokozatkijelzõ. Nem képes módosítani a végsebesség-határolást, így ez a típus azoknak ajánlott, akik az aktuális sebességfokozatról szeretnének csak értesülni. Cserében viszont ez a szerkezet 2x3 cm! Beszerelése az eddigieknél is sokkal egyszerûbb, un. Plug n Go rendszer. Nem kell mást tenni, mint a motor diagnosztikai csatlakozójához csatlakoztatni. Nincs szükség egyéb kábelezésre, állandó pozitív csatlakozásra, biztosítékra... Diagnosztikai csatlakozóval rendelkezõ Aprilia,Honda, Kawasaki, Suzuki, Triumph, és Harley Davidson modellekhez illeszthetõ. Webshopos rendelésnél egy típusjelzést évjárattal mindig kérnénk az egyéb közlendõbe!

Gyakori kérdések:

- Hogyan mûködik a kijelzõ?

A kijelzõ a sebesség és a fordulatszám arányából, megtanítás után határozza meg a fokozat. Ennek függvényében a kijelzõ csak menet közben, kiengedett kuplungnál képes a fokozatot meghatározni.

- Milyen gyors a kijelzõ?

A kijelzõ a piacon a leggyorsabban számolja ki a fokozatot a sebességi és a fordulatszámi adatokból. Ez általában kevesebb, mint fél másodperc.

- Milyen motorokba használható ez a kijelzõ?!

Ez a kijelzõ minden motorba használható, de leggyakrabban olyan motorokba építik be, amelyek nem rendelkeznek se gyárilag beépített fokozatkapcsolóval, sem pedig diagnosztikai csatlakozóval. Tipikisan az Aprilia, Yamaha, régebbi tipusú Honda, Kawasaki, Suzuki és Ducati motorokba illetve az olyan motorokba, amelyek még bowdenes sebességmérõvel rendelkeznek.

- A kijelzõhõz van motorspecifikus kábelkészlet?

A kijelzõ önmagában nem rendelkezik kábelkészlettel. Külön vásárolható hozzá a motorok nagy részéhez motorspecifikus kábelkészlet, aminek segítségével egyszerübben szerelhetõ be.

- Beszerelhetõ olyan motor is, amelyik még bowdenes sebességmérõvel rendelkezik?

Igen, beszerelhetõ, ekkor a GPX-WSS kébelkészletet kell használni, amelyik készlet tartalmaz egy elektronikus sebességjeladót is, amely megfelelõ felszerelése után adja a sebességi jelet a kijelzõnek.

- Mekkora a kijelzõ mérete?

A kijelzõ mérete 20mm*30mm*14mm.

- Milyen színekben kapható a kijelzõ?

A kijelzõ jelen pillanatban 5 féle színben kapható. Piros, kék, fehér, zöld és narancssárga. Mindegyik esetben fekete házba építve. A kijelzõ színe nem változtatható, a megrendelésnél kell megadni a kiválasztott színt. A zöld és a narancssárga szín fényereje a leggyengébb, így az csak oylan esetben javasolt használni, ahol a kijelzõ elhelyezése árnyékolt, napfénymentes helyre kerül.

- Hogyan szerelhetõ fel a kijelzõ?

A kijelzõ hátoldalán gyárilag található egy kétoldalas öntapadós ragasztószalag, amivel rögzíteni lehet a mûszerfal felületére. A készlet még tartalmaz a kijelzõ oldalára felragasztható öntapadós kétoldalas ragasztószalagot, amennyiben az oldalával szeretnék rögzíteni.

- Mit tartalmaz a kébelkészlet?

A kébelkészlet tartalmazza a motorspecifikus kábelkészletet, amennyiben létezik hozzá és tartalmazza az összes szükséges szerelési tartozékot (kábelkötegelõt, gyorscsatlakozót, stb...)

- Hova kell bekötni a kábelköteget?

A kábelköteget általában három helyre kell bekötni: a sebesség jeladó csatlakozói közé, rákötni egy fordulatszám jelre (fõtengely jeladó, trafó vezérlõ jel, mûszerfal fordulatszám jel, stb..) és egy kapcsolt +12V vezetékre.

- Van magyar nyelvû szerelési és használati útmutató?!

Igen, ami letölthetõ a weboldalunk « Letöltés » menüpontjából. Ezen menüpont alatt még található fényképes motorspecifikus szerelési útmutatók is.

- Menet közben villog a fokozatkijelzés. Meghibásodott a kijelzõ?

Nem, hanem be lett kapcsolva a villanófény vagy a sebesség túllépés jelzés. Amennyiben elér egy meghatározott fordulatzsámot vagy sebességet, a készülék a fokozat villogtatásával jelzi ezt. Ennek kikapcsolását a szerelési és hazsnálati útmutatóban megtalálható.

- Hogyan tudom megtenni, hogy ne programozódjon be a villanófény funkció?

Ez a funkció legtöbbször a motor melegítésénél autómatikusan be tud programozódni. Ennek a kiküszöbölésére a gyártó csak akkor engedi a beprogramozást, ha a motorral indítás után még nem indultunk el. Ezért ha melegítéskor a motor megmozdítjuk kb. egy motornyit, akkor már nem fog véletlenül beprogramozódni a kijelzõ.