1041 Budapest Árpád út 88 (Bejárat a Lebstück Mária utcából)


+36/70-5004001
| info@motostyling.hu

Piacképessé vált a Tomracing

2014-02-24 14:48:19
Piacképessé vált a Tomracing kép

- A tavalyi évben nemcsak a versenypályákon értek el sikereket, hanem a csapatépítés terén is, hiszen jelentõsen bõvítették a repertoárjukat: a gyorsasági motorversenyzés mellé megérkezett a drag és a drift. Csapatvezetõként miként értékeli a 2013-as esztendõt?
Miklósy Tamás: - A tavalyi év a Tomracing Motorsport Team életébe meghatározó változásokat hozott. Csapatunk történelmének elsõ három esztendejében csak a gyorsasági motoros szakágban voltunk érdekeltek, míg 2013-ban elkezdtünk újabbak felé terjeszkedni. Borsay Szabolcs révén a drag, míg Radák „Radír" János által a drift világába kóstoltunk bele, ráadásul ezeket eredményesen tettük, hiszen Szabolcs megnyerte a Motul Dragbike Kupát, míg Radír két év kihagyást követõen második helyen végzett a magyar bajnokságban. Gyutai Adriánnak köszönhetõen magyar bajnoki címnek örülhettünk a gyorsasági motoros szakágban, valamint összetett második helyezett lett az Alpok Adria és az IMRC sorozatokban, és pontszerzõként zárt az Európa-bajnokságon. Külön elismerés számunkra, hogy Adrián révén a Tomracing Motorsport Team adta a MAMS Gyorsasági Szakága által díjazott 2013 legeredményesebb gyorsasági férfi versenyzõjét.

- A 2014-es szezonra való felkészülés már javában folyik. A versenyzõk a konditeremben, az uszodában vagy éppen a motocross pályán végzik a feladatokat, míg a csapatvezetés ilyenkor a soron következõ szezon biztos anyagi hátterét próbálja összerakni. Megosztana velünk pár háttér-információt a csapat háza tájáról?
Miklósy Tamás: - Tény és való, ezek a hetek, hónapok nem annyira látványosak a szurkolók számára. A csapatvezetésnek viszont nagyon kemény idõszak áll a háta mögött, ugyanis napi 18-20 órát dolgoztunk, tárgyaltunk azért, hogy összerakjuk az idei év hátterét. Mára már valamennyi versenyzõnknek aláírt szerzõdése van, illetve a támogatóinkkal is sikerült a közös munka feltételeiben megegyeznünk. A tavalyi év elejétõl fogva saját kommunikációs csapattal dolgozunk, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a velünk szerzõdésben álló médiafigyelõk hivatalos adatai alapján büszkén mondhatom, hogy a csapat médiaértéke több százmillió forint volt 2013-ban. Ebben az évben szeretnénk tovább erõsíteni a jelenlétünket a hazai médiában, és bízom abban, hogy az eredményeink hozzájárulnak majd ahhoz, hogy elérhessük akár az egymilliárdos határt. A modern kor kommunikációjához igazodva fejlesztettük ki a Facebook-oldalunkat, amely mára a hatezer lájkolót is elérte, azaz a magyar motoros csapatok közül ebben is mi vagyunk a hazai piacon a legjobbak. Örömteli számomra, hogy a kedvelõink száma hétrõl hétre gyarapszik. Fontosnak tartjuk a támogatók és a szurkolók miatt ezt a kommunikációs csatornát, hiszen ezen keresztül azonnal, szinte élõ közvetítést nyújtva kapnak hiteles információkat arról, hogy mi történik velünk az aktuális versenyen. Az adatok alapján egyértelmûen igazolódni látszik, hogy a szponzorok kezdenek rájönni arra, hogy jó üzlet a Tomracing Motorsport Teammel együttmûködni.

- Tavaly úgy kezdték az évet, hogy kijelentették, ki lesz az élversenyzõjük. Idén lesz olyan versenyzõjük, aki kiemelt figyelmet kap?
Miklósy Tamás: - Nem akarunk még egyszer ugyanabba a folyóba belelépni, így most úgy vágunk neki 2014-nek, hogy nem nevezünk ki élversenyzõt. Azonban nem titok, a tavalyi eredményei alapján Gyutai Adrián kiérdemelte, hogy õ kerüljön a középpontba, ám természetesen a többiek is minden segítséget megkapnak, hogy minél eredményesebben szerepeljenek.

- A már megnevezett három versenyzõ alkotja majd a csapatot idén?
Miklósy Tamás: - Õk a magot alkotják, és nagy örömünkre a korábbi vb-motoros, a sokáig súlyos sérüléssel bajlódó Kurucz Ferenc is visszatér a színeinkben. Ám nem elégszünk meg ennyivel, és újabb versenyzõkkel erõsítünk erre az évre. Errõl többet nem szeretnék mondani, maximum annyit, hogy bõvül a drift-, és a motorversenyzõink száma. Az ezzel kapcsolatos bejelentést a késõbbiek során tesszük majd meg.

- Mikor és hol lesz a Tomracing Motorsport Team nagy bejelentése?
Miklósy Tamás: - Immár mondhatjuk hagyománynak, hogy a csapattal a nagyközönség elõször az Autó, Motor és Tuning Show-n találkozhat, ami ebben az évben március 21-23. között lesz megrendezve a Hungexpón. Évrõl évre próbálunk olyat nyújtani, hogy érdemes legyen ellátogatni a standunkhoz, és ez természetesen idén sem lesz másképp. Az új versenyzõk bemutatása mellett idén is elhozzuk a legszebb Grid Girlöket, valamint egy rendkívül impozáns standdal készülünk, ahol a kilátogatók sok értékes ajándékkal gazdagodhatnak, de tartogatunk további meglepetéseket is.