1041 Budapest Árpád út 88 (Bejárat a Lebstück Mária utcából)


+36/70-5004001
| info@motostyling.hu

Nagyon kellett a lelkemnek ez a dobogó

2016-07-04 14:31:19
Nagyon kellett a lelkemnek ez a dobogó kép

A Korda Racing 25 éves motorosa a H-Moto Team által felajánlott motorral második lett a Hungaroringen rendezett Magyar Kupa 600-as futamán.


Gyutai Adrián: „Nagyon kellett a lelkemnek ez a dobogó!"


Noha még van egy halvány esély arra, hogy folytatni tudja a pályafutását, és ezzel a 2016-os olasz bajnokság National Trophy 600 kategóriájában a szereplését Gyutai Adrián, a hétvégén a H-Moto Team önzetlen segítségének köszönhetõen rajthoz tudott állni a Magyar Kupa hungaroringi versenyén. A Korda Racing pilótája életében most versenyzett elõször Yamahával, ám ennek ellenére remekül helyt állt, hiszen a több mint ötvenfõs mezõnyben végül a második helyen intették le.


Régen látott, példaértékû segítséget nyújtott a H-Moto Team a nagy bajba került Gyutai Adriánnak. A 25 éves paksi motoros pályafutása ugyanis veszélybe került azzal, hogy a CIV National Trophy 600 kategóriájában a vallelungai szezonnyitón az igencsak változékony idõjárási viszonyok között többször nagyot bukott, mindkét Hondán jelentõs károk keletkeztek, a fõ motorján a blokk is tönkrement, használhatatlanná váltak a futómûvek, valamint a Honda váza is megsérült. Az okozott kárt mindenképpen meg kell térítenie, csak úgy folytathatná a bajnoki szezont - az összege 14,5 ezer euró, azaz a mai árfolyamon számítva körülbelül 4,6 millió forint -, így az elmúlt hétvégi, mugellói futamot már ki is hagyta. A H-Moto Team tulajdonosa, Kelemen Krisztián azonban Adrián segítségére sietett, és a csapat fõszerelõje, Nagy Gyõzõ péntekre felkészített számára egy teljesen széria R6 Yamahát, amit a rendelkezésére bocsájtott a tavaly a Moto3 misanói vb-futamán a gyorsaságimotoros-világbajnokságon debütáló, és a 26. helyen záró magyar versenyzõnek.


„Számomra teljesen természetes volt, hogy segítünk Adriánnak, hiszen mindig is jó kapcsolatot ápoltunk vele és menedzsmentjével. Azt tudtuk, hogy az abszolút széria motorral nagyon nehéz lesz lépést tartania a legjobb hatszázasokkal, de ezúttal a részvételen volt a hangsúly. Elszomorító, hogy egy ilyen tehetséges, már bizonyított motorosnak ilyen gondjai legyenek, szívbõl remélem, hogy megoldódnak az anyagi problémái" - fogalmazott Kelemen Krisztián.
A Korda Racing pilótája - akit régi szerelõje, Bájó segített ezen a hétvégén - pályafutása során most versenyzett elõször Yamahával, ám hamar összeismerkedett a motorral és amellett, hogy majdnem megfutotta vele eddigi legjobbját a Hungaroringen, végül a több mint ötvenfõs 600-as mezõnyben a második helyen zárta Magyar Kupa sorozatában. A mezõnyben ott volt például a 2007-es világbajnok, Talmácsi Gábor is - õ megnyerte az idõmérõt, majd a futamon nem állt rajthoz -, valamint a késõbbi gyõztes, a tavaly három Supersport vb-futamon is induló Juhász Dávid.
„Köszönöm a H-Moto Team-nek a lehetõséget, hogy motorozhattam. Legalább egy kis jó is történt velünk a hétvégén, nagyon kellett a lelkemnek, hogy a végén dobogóra állhattam. Jól éreztem magam, a motor nagyon tetszik, bár még egy kicsit szokatlan a Yamaha, hiszen most versenyeztem elõször ilyen márkával pályafutásom alatt. Ha egy kicsivel több idõm lett volna összeszokni a motorral, akkor talán jobb köridõre is képes lehettem volna. Nagyon bízom abban, hogy a menedzsmentem sikerrel jár, és a folyamatos tárgyalásoknak köszönhetõen a július végi, Misanóban rendezendõ olasz bajnokin már újra ott lehetek a rajtrácson" - jelentette ki Gyutai Adrián.