1041 Budapest Árpád út 88 (Bejárat a Lebstück Mária utcából)


+36/70-5004001
| info@motostyling.hu

Kovács Bálint: újabb ötödik hely Katarban

2018-04-03 11:17:09
Kovács Bálint: újabb ötödik hely Katarban kép

Nagy lehetõséget kapott Kovács Bálint csapatától azzal, hogy a téli felkészülési idõszakban végig versenykörülmények között készülhet fel a 2018-as feladataira. A H-Moto Team fiatalja ugyanis egy egész szezont teljesíthet a katari nemzetközi bajnokság Superstock 600 kategóriájában. A 16 éves motoros egy Kawasaki nyergében az elmúlt versenyhétvégén már a negyedik fordulót teljesítette a Losail Ázsia Bajnokságban. Noha most is mindent megpróbált megtenni a jó szereplésért Bálint, ám a számára szokatlan meleg, illetve a futamok alatti nagy szél alaposan próbára tette a fiatal tehetség motoros tudását. Ettõl függetlenül az elsõ versenyen a hatodik rajthelyrõl indulva nagy csatában képes volt elõre jönni az ötödik pozícióba. Sajnos a második versenyen hiába rajtolt kiválóan - feljött a negyedik helyre -, ám egy baleset miatt megszakították a viadalt. Az újraindítást már nem tudta hasonlóan megcsinálni, ugyanis tönkrement a kuplungja, és a verseny feladására kényszerült. Bálint a hétvégi szereplésével összetettben a hatodik helyen áll, továbbra is harcban van az ötödik helyen álló ellenfelével szemben.

„Amikor kiértünk, eddig még nem tapasztalt forróság fogadott minket, amihez egyszerûen nem tudtam kellõképpen hozzászokni. Ráadásul, amíg ellenfeleim folyamatosan edzhettek, addig én az utolsó versenyem óta nem ültem motoron, így emiatt is hátrányba kerültem velük szemben. Ennek ellenére ismét sikerült megszereznem a hatodik rajthelyet, ráadásul fokozatosan gyorsultam is körrõl körre. A verseny napján aztán a forróság mellé a szél is feltámadt, amely rengeteg homokot hordott fel a pályára, ami külön nehezítette a versenyzést. Ettõl függetlenül az elsõ futamon nagyon jól éreztem magam, és hatalmas adok-kapok után, végül egy helyet javítva a rajtpozíciómon, az ötödik helyen intettek le. A második futamon rendkívül jól rajtoltam, feljöttem a negyedik helyre, és úgy tûnt, akár az élmezõnnyel is fel tudom venni a versenyt, amikor piros zászlóval megszakították a viadalt, és új rajtot rendeltek el. Ezt nem bírta el a Kawasaki kuplungja, és fel kellett adnom a versenyt. Nagyon bosszant mindez, hiszen egy jó eredménnyel feljöhettem volna az összetettben az ötödik pozícióba. A hátrányom nem nagy, és már a hétvégén javíthatok" - fogalmazott Kovács Bálint.
A csapat sportigazgatója a kiesés ellenére elégedett volt tanítványa teljesítményével, és bízik abban, hogy a hétvégén, ahol Bálint az elsõ éjszakai futamát fogja teljesíteni, képes lesz a legjobbat kihozni magából.

„Amellett, hogy a számunkra kissé szokatlan idõjárás ellenére nehezen indult a hétvége, úgy vélem, egyáltalán nem kell szégyenkeznünk az elért eredmények miatt. Az edzésen közel került a legjobb idejéhez, az elsõ futamon pedig komoly csatában addig fokozta a tempót, amíg az ellenfél végül hibázott. Arról sajnos nem tehetett Bálint, hogy a nagyon jól indult második verseny megismételt rajtánál tönkrement a kuplungja, így végül ezt a futamot pont nélkül zárta. Nincs se okunk, se idõnk a kesergésre, hiszen a hétvégén máris itt a következõ forduló, amin Bálint átesik egy újabb tûzkeresztségen, hiszen jön az elsõ éjszakai versenye. Ahogy elnézem a formáját, a sporthoz való hozzáállását, úgy vélem, igen eredményes futamok elé nézhetünk" - mondta Rizmayer Gábor.

A bajnokság állása négy futamot követõen: 1. Mashel Al Naimi 167 pont, 2. Saeed Al Sulaiti 166 pont, 3. Nasser Al Malki 136 pont, 4. Abdulla Al Qubaisi 108 pont, 5. Fahad Al Sowaidi 92 pont, 6. Kovács Bálint 71 pont.