1041 Budapest Árpád út 88 (Bejárat a Lebstück Mária utcából)


+36/70-5004001
| info@motostyling.hu

Kovács Bálint, a H-MOTO Team fiatalja a legjobb ötben végezne

2016-04-28 10:03:53
Kovács Bálint, a H-MOTO Team fiatalja a legjobb ötben végezne kép

Az új motorhoz már teljesen hozzászoktam. Az asseni futam óta eltelt idõben voltunk a kecskeméti kispályás OB-n, ahol az esõs futamnak, és a nehéz körülményeknek köszönhetõen hasznos gyakorlatra tettem szert. A szabályok értelmében idõjárástól függetlenül slick gumival kellett menni, nem lehetett vizes abroncsot használni. Ez kapóra jött, ugyanis a Lausitzringre is változékony idõt jósolnak, bár személy szerint én inkább száraz versenyt szeretnék. A pálya még ismeretlen számomra, a rajzát és az onboard videó felvételeket tanulmányoztam, és jobbnak látom a helyzetem, mint Hollandiában.
Magasabb és súlyosabb vagyok a mezõnyben szereplõ társaimnál, így a több egyenessel tarkított asseni aszfaltcsíkon könnyebben elnyúltak tõlem, az azonos technikai körülmények ellenére is jobban gyorsult alattuk a motor. A most következõ helyszín technikásabb, és pont ezért jobban fekszik majd nekem, könnyebben tudom megtartani a megszerzett pozíciómat. Talán kicsit könnyebb dolgunk lesz, hiszen ide nem jön el a teljes mezõny, például a holland versenyzõk otthon maradnak, csak a németek lesznek jelen. Ennek köszönhetõen elõreláthatólag nem alakul ki akkora keveredés a rajt után, ami az elõzõ alkalommal bonyodalmakat okozott, hiszen kis idõ alatt is sok pozíciót lehetett elbukni. A hétvége során többször fogunk pályára lépni az elõzõ fordulóhoz képest, így több idõ lesz összebarátkozni a nyomvonallal. Mindenképpen elõrébb szeretnék végezni, mint az elõzõ versenyen, így mondhatom, a célom a top öt helyezés valamelyike." - vázolta Bálint a gondolatait.


A H-MOTO Team csapatvezetõje, Kelemen Krisztián igyekszik levenni a terhet pilótája válláról:

„Túlzott elvárasaim nincsenek a hétvégével kapcsolatban, hiszen ismét egy ismeretlen pályán fog versenyezni Bálint. Reményeim szerint, ahogy Assenben is folyamatosan körrõl-körre fejlõdött, itt is hasonlóképpen fog tudni gyorsulni. Az elõzõ hétvégén, a kecskeméti OB-n megtapasztalta a gumiabroncsok viselkedését vízen, de bízom benne, hogy ezúttal száraz hétvégét tudunk majd teljesíteni - ez segítené igazán a fejlõdését. Segítõként most is jelen lesz Kispataki Viktor, aki már eddig is sokat lendített a versenyzõnk vezetéstechnikai tudásán, remélem erre még sikerül rátenni egy újabb lapáttal. Ez az év a tanulásról szól, a pályák megismerésén van a fõ hangsúly - ami elengedhetetlen -, ugyanis a következõ szezonban már az IDM bajnokságban akarjuk szerepeltetni!" - zárta mondandóját a csapatfõnök.

Kiadja: H-MOTO Team és Publicity Aim Kft
Szerzõ: Tóth Krisztián Márk
Képek: Háfra Zsolt