1041 Budapest Árpád út 88 (Bejárat a Lebstück Mária utcából)


+36/70-5004001
| info@motostyling.hu

Kis Viktória meghódítaná Jerezt

2016-09-02 12:37:43
Kis Viktória meghódítaná Jerezt kép

Régóta várt már a lehetõségre a 220 Volt H-Moto Team hölgyversenyzõje, Kis Viktória. Most újra bizonyíthat Wicca, ráadásul nem is akárhol, hiszen a Jorge Lorenzo édesapja által szervezett spanyol sorozatban, a Women's Open Cup Yamaha R3-ban gurulhat pályára a hétvégén. Hazánk jelenlegi legjobb aktív nõi motorosa izgatottan várja a versenyt, és reménykedik abban, sikerül tisztességes eredményt elérni a több mint húszfõs mezõnyben.

Eljött a nagy visszatérés ideje, ugyanis Kis Viktória tavasz óta nem tudott komoly versenyen motorra ülni. A 220 Volt H-Moto Team versenyzõje a Superbike világbajnokság betétfutama, az EJC után most az újonnan kiírt spanyol nõi kupasorozatban, a Women's Open Cup Yamaha R3-ban bizonyíthat. Magát a sorozatot a Moto GP jelenlegi világbajnokának, Jorge Lorenzónak az édesapja szervezi nem csak spanyolok, de csak nõk részére. Összesen hat forduló van a naptárban, a mostani lesz az ötödik, amit a hétvégén, Jerezben rendeznek. Ide kapott meghívást Wicca, aki a 18 regisztrált versenyzõ mellett szabadkártyásként gurul majd aszfaltra. A spanyolok azt szeretnék, ha a sorozat egy komoly világkupa-sorozattá nõné ki magát, melyben mindenki egyforma motorral indul, amit a szervezõk biztosítanak, ez esetben Yamaha R3-asokkal.

- Izgatottan várom a hétvégi versenyt Jerezben, hiszen még nem volt részem olyan nemzetközi megmérettetésben, melyben csak nõi indulók vannak. Ahogy az EJC-ben, úgy itt is egyforma motorokkal állhatunk rajthoz, annyi különbséggel, hogy R3-as Yamahákat kapunk. Nagyon szimpatikus, hogy sok év után létrehoztak egy külön kupasorozatot a hölgyversenyzõknek, arról nem is beszélve, hogy a legjobb tudomásom szerint ebbõl a késõbbiekben világkupát szeretnének csinálni, szóval nem kis dolog részese lenni egy ilyen kezdeményezésnek. Örülök, hogy újabb pályával ismerkedhetek meg, na meg persze, hogy kisebb kihagyás után ismét versenybe szállok, ráadásul egy nemzetközi versenyen - fogalmazott Kis Viktória.

Hazánk jelenlegi legjobb aktív nõi motorosa és az õt kísérõ Rizmayer Gábor meglehetõsen kalandos úton jutott el Spanyolországba, ugyanis Frankfurtban bombariadó volt a reptéren, így elõbb Brüsszelbe repültek, majd onnan tovább Malagába. Mindenesetre reméljük, hogy ezzel az izgalmaknak vége, és Wicca minél több ponttal tér majd haza Jerezbõl.