1041 Budapest Árpád út 88 (Bejárat a Lebstück Mária utcából)


+36/70-5004001
| info@motostyling.hu

Kakuszi Ádám célba veszi az élmezõnyt

2018-03-28 11:05:31
Kakuszi Ádám célba veszi az élmezõnyt kép

A H-Moto Team fiatal tehetsége rengeteget fejlõdött az ADAC Junior Cup hivatalos misanói tesztjén

A H-Moto Team újabb versenyzõje kezdte meg az idei felkészülésének utolsó szakaszát. Kakuszi Ádám a tavalyi tanulóévet követõen idén is az egyik legerõsebb nemzetközi utánpótlás bajnokságban, a német ADAC Junior Cup-ban áll rajthoz. A fiatal tehetség az elmúlt napokban részt vett a sorozat hivatalos tesztjén az olaszországi Misanóban, ahol a három nap alatt nemcsak a 2018-as versenymotorjával, hanem a Bridgestone új abroncsaival is megismerkedett, és jelentõsen fejlõdött az edzések végére.

A H-Moto Team versenyzõi közül ezúttal Kakuszi Ádámon volt a sor, hogy az olaszországi Misanóban, a német szervezésû ADAC KTM Cup sorozat hivatalos tesztjén bizonyítsa, az idei szezonban már a legjobbak között kell számolni vele. A tehetséges fiatal három napon keresztül folyamatosan edzhetett, megismerkedhetett idei versenymotorjával, a mezõnnyel, valamint a sorozat által használt Bridgestone abroncsokkal. Ádám – akinek munkáját a Moto2-ben versenyzõ német Marcel Schrötter, illetve egy korábbi német bajnok, Dario Giuseppetti segítette – folyamatosan gyorsult az olaszországi aszfaltcsíkon, és a nem éppen ideális idõjárási körülmények között is képes volt körrõl körre fejlõdni. Ha az itt látott teljesítményét képes lesz átmenteni a futamokra is, akkor akár a legjobbakkal is felveheti majd a versenyt pályafutása második nagy pályás szezonjában.

„Számomra hatalmas lehetõség, hogy ismét itt lehettem az ADAC Junior Cup hivatalos edzõtáborában. A misanói aszfaltcsíkot tavaly már megismertem, így az elsõ pillanattól kezdve elkezdhettem a munkát a Bridgestone abroncsaival. Nekem nagyon tetszik ez a keverék, ugyanis szárazon jobban tapad, mint a Metzeler, amit eddig használtunk. Noha fokozatosan gyorsultam, nem könnyítette meg a helyzetemet a kissé hideg idõjárás. Nagyon hasznos napokon vagyok túl, jó felkészülést jelentett az április 20-i asseni idénynyitóra. A rajtot is többször gyakorolhattam, mindkét esetben a hetedik rajthelyrõl indulhattam, ám mindkétszer sikerült elõrébb lépnem a kör végére. Ráadásul az edzõk is nagyon segítõkészek voltak, hasznos tanácsokkal láttak el minket. Egy biztos, idén mindenképpen célba veszem az élmezõnyt, és már az elsõ versenyen szeretnék a legjobb öt között végezni” – mondta Kakuszi Ádám.

Az ifjú tehetségnek év közben is lesz bõven kitõl tanulnia, hiszen a sorozat háromszor lesz a Moto GP, egyszer a Superbike-vb – rögtön az idénynyitón, Assenben –, az endurance-vb és a Brit Superbike Bajnokság betétfutama.