1041 Budapest Árpád út 88 (Bejárat a Lebstück Mária utcából)


+36/70-5004001
| info@motostyling.hu

Elektromos hajtású motorkerékpárt mutatott be a Harley-Davidson

2014-06-20 11:29:36
Elektromos hajtású motorkerékpárt mutatott be a Harley-Davidson kép

A Harley-Davidson Budapest az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a LiveWire, az elsõ elektromos hajtású Harley-Davidson modell egyelõre nem kerül kereskedelmi forgalomba, mivel az elektromos projekt kifejezetten a márka rajongói tábora elvárásainak felmérésére indult.


Az elektromos motorkerékpárt a Harley-Davidson egy kiválasztott vásárlói köre próbálhatja ki a jövõ héttõl. A legendás 66-os út (Route 66) végigmotorozásával kezdõ 2014-es amerikai túra harminc Harley-Davidson márkakereskedést keres majd fel. A motorokat kiértékelõ túra jövõre Kanadában és Európában folytatódik.


"Amerikára mindig is jellemzõ volt, hogy folyton újraértelmezte saját magát" - idézi a közlemény Matt Levaticht, a Harley-Davidson Motor Company elnök-vezérigazgatóját. "A LiveWire Projekt vásárlóink véleményére alapozó újabb izgalmas kezdeményezés" - mutatott rá. 
"A LiveWire Projekt sokkal inkább hasonlít az elsõ elektromos gitárra, mint egy elektromos autóra" - fogalmazott Mark-Hansd Richer elsõ alelnök, marketing igazgató.


A Harley-Davidson Inc. legutóbb, áprilisban a vártnál nagyobb, 265,9 millió dolláros elsõ negyedéves nyereségrõl számolt be. A vállalat értékesítési árbevétele az elõzõ évihez képest 10,2 százalékkal 1,73 milliárd dollárra nõtt az elsõ negyedévben. A beszámolási idõszakban a Harley Davidson 80 682 motorkerékpárt szállított le disztribútorainak világszerte, 7,3 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Forrás: MTI