1041 Budapest Árpád út 88 (Bejárat a Lebstück Mária utcából)


+36/70-5004001
| info@motostyling.hu

Chrobák János, Csalódott vagyok

2016-05-26 11:54:57
Chrobák János, Csalódott vagyok kép

Egészen a múlt vasárnapig úgy érezte Chrobák János, hogy élete nagy álma valósul meg az idei szezonban. A Schmidt Racing Team versenyzõjeként elõször teljesíthetett volna egy teljes európai szezont a Supersport világbajnokságon. Az álom szertefoszlott, ugyanis a csapat három, pont nélkül befejezett futam után lecserélte õt egy fiatal britre, Kyle Ryde-re. Chrobák nagyon csalódott, mert úgy érzi, tett annyit a Schmidt Racingért - például tavaly õ szerezte a gárda elsõ világbajnoki pontját -, hogy a bizalmuk tovább kitartson mellette. Fõleg azok után, hogy a neki tett ígéretekbõl bõven akadt olyan, amibõl semmi sem lett. Jelenleg a többszörös Alpok-Adria, IMRC és magyar bajnok motoros nem tudja, mi lesz vele, de egy biztos, nem adja fel.


Chrobák Jánost úgy érte a múlt vasárnapi bejelentés, miszerint a Schmidt Racing Team lecserélte õt egy fiatal brit versenyzõre, mint derült égbõl a villámcsapás. Sok mindenre fel volt készülve, például már tervezte a következõ futamot a Donington Parkban, ám most egyszerre kirántották alóla a talajt. Nagyon csalódott, mert úgy érzi, õ és a mögötte állók mindent megtettek azért, hogy sikeres legyen az elsõ, teljes európai szezonja a Supersport világbajnokságon, és az eddigi másfél év eredményei miatt - bajnoki címek, a csapat elsõ vb-pontja - talán más bánásmódban is részesíthették volna.
Chrobák János motorversenyzõ: „Nagyon csalódott vagyok, hogy nem ülhetek motorra Donington Parkban, amit a futam elõtt egy héttel tudtam meg. 2015-ös, igen sikeres évben megnyertem az Alpok Adria Bajnokságot, az IMRC bajnokságot, pályacsúcsokat futottam és megkaptam a Magyar Motorsport Szövetségtõl a MAMS Év Sportolója díjat. A csapatnak és egyben magamnak is megszereztem az elsõ világbajnoki pontot. Az idei évre a világbajnokságon való részvétel volt célul kitûzve. Több lehetõség állt fenn, de a csapatfõnökkel és a támogatómmal közösen azt a döntést hoztuk, hogy az új Supersport Európa Kupán állok rajthoz. Ez a sorozat tûnt teljesíthetõnek mindkét fél részérõl, és szóban mindenben meg is egyeztünk. A megállapodás rám esõ részét eddig maradéktalanul betartottam, sõt, a vállalásainkat az év végéig bõven túl is teljesítettük volna. Ám sajnos ez a csapat részérõl nem mondható el száz százalékosan. Az ígért téli spanyolországi teszten nem vehettem részt, mert nem készült el idõben a motorom. Az MV Agusta bejáratását leszámítva az elsõ versenyhétvégén ülhettem elõször a versenygépemre, valamint azzal a ténnyel is a szezonkezdet elõtt nem sokkal szembesültem, hogy az ígérthez képest nem lesz szerelõm. Egy lelkes motoros baráttól kaptam a hétvégeken a szervizsegítséget, ami nem éppen vb-szintû háttérrõl árulkodik. De említhetném a holland hétvégét is, ahol igen kaotikus idõjárás nehezítette a futamot, a szerelõhiány miatt nem tudtuk a motor száraz beállításait vizesre átállítani. Volt olyan, amikor nekem kellett megvennem az üzemanyagomat a hétvégére, hogy egyáltalán indulni tudjak. Kétségtelen tény, hogy a motoron apró fejlesztések történtek, de a legutolsó olaszországi futamon sem volt olyan a teljesítménye, mint a csapattársamé. Nagyon sajnálom és csalódott vagyok, hogy így alakult a helyzet, de teszem tovább a dolgomat, és nem adom fel. Sok áldozatot hoztam már a motorozás miatt, amit nem hagyok kárba veszni. Azt azonban minimum elgondolkodtatónak tartom, hogy az a két versenyzõ, aki a csapat nevét megismertette a nemzetközi és a magyar motorsporttal 2015-ben, már egyik se ül motoron a csapatban. Ez, hogy eddig is eljutottam természetesen nem jöhetett volna létre csak magamtól. Itt is szeretném megköszönni mindazoknak, akik eddig mellettem álltak a motoros pályafutásom alatt, támogattak, segítettek. Mivel még nem adom fel, így nagyon bízom benne, hogy ezután is kapok segítséget, ami nélkül nem mûködhet a folytatás."