1041 Budapest Árpád út 88 (Bejárat a Lebstück Mária utcából)


+36/70-5004001
| info@motostyling.hu

A körülményeket figyelembe véve elfogadhatóan teljesítettünk

2016-04-17 15:39:50
A körülményeket figyelembe véve elfogadhatóan teljesítettünk kép

A Schmidt Racing spanyol világbajnoka végül a 13. pozíciójával három pontot szerzett, míg Chrobák János hat helyet javítva rajtpozíciójához képest végül a 21. helyen zárt Assenben

Nicolas Terol: „A körülményeket figyelembe véve elfogadhatóan teljesítettünk"
A szélsõséges idõjárási viszonyok voltak a legnagyobb ellenfelei a Supersport világbajnokság mezõnyének. A Schmidt Racing Team két versenyzõje végül célba ért a piros zászlóval is megszakított futamon, és Nicolas Terol 13. helye miatt ezúttal sem maradt vb-pontok nélkül. A csapat magyar pilótája, Chrobák János életében elõször versenyzett Assenben, ennek tudatában nem rossz teljesítmény, hogy a rajthelyéhez képest hat pozíciót javítva végül a 21. helyen zárta a meglehetõsen flúgos futamot.

Igencsak megnõtt az elvárás a Schmidt Racing csapatával szemben az aragoni dobogót követõen. Nicolas Terol harmadik helye történelmi tett a magyar motorsport számára, ugyanis magyar istálló pilótája még sosem állhatott a Supersport világbajnokságon dobogón. Sajnos ezúttal nem sikerült megismételni az akkori bravúrt, ám ebben a meglehetõsen szélsõséges idõjárás is szerepet játszott. A motorozás Mekkájának tartott Assenben ugyanis száraz idõben rajtolt el a mezõny - Nicolas Terol a 13., míg Chrobák János a 27. helyrõl -, ám a verseny felénél leszakadt az ég, és a szakadó esõ miatt piros zászlóval félbeszakították a versenyt. Az újraindítást követõen a spanyol világbajnok visszaesett a 17. helyre, ám õ is, és az addig a mezõny végében haladó Chrobák is remekül hajrázott. Terol egészen a három vb-pontot érõ 13. pozícióig jött fel, míg a magyar motoros sokat elõzve végül a 21. helyen látta meg a kockás zászlót. A körülményeket figyelembe véve egyáltalán nem rossz eredmény, hogy a története hetedik vb-futamát teljesítõ Schmidt Racing ebben a szezonban már harmadszor is pontszerzõként zár egy versenyhétvégét.
Balogh Róbert csapatfõnök (Schmidt Racing Team): „Számunkra ez az egész hétvége a nehézségek leküzdésérõl szólt, kezdve a pénteki esõs, majd a szombati száraz pályára való beállítások megtalálásával. A csapat nagyon jól dolgozott a futam megszakítását követõ szünetben, így mindkét versenyzõnk versenyképes motorral folytathatta a küzdelmet. Mindketten remekül teljesítettek az utolsó körökben, ráadásul Nico megmentett számunkra három vb-pontot, ami a mi helyzetünkben nagyon sokat ér. Jani a végén megmutatta, miért is van itt ebben a mezõnyben, büszke vagyok a teljesítményére. Most jön két hét szünet, majd Imolában folytatódik a világbajnokság, ahol remélhetõleg nem kell majd a vetélytársainkon kívül az idõjárással is megint megküzdenünk."


Nicolas Terol versenyzõ (Schmidt Racing Team): „Ez egy nagyon furcsa és bonyolult futam volt. Sajnos nem tudtam maximumot kihozni a motoromból az elsõ, még száraz szakaszban, ahol képtelen voltam a legelejével együtt menni. A második versenynél bizony feszegettem egy kicsit a motor határait, és ennek köszönhetõen tudtam feljönni a 13. helyig. Nem ezt reméltem Assentõl, de a körülményeket figyelembe véve elfogadható teljesítményt nyújtottunk. A csapat nagyon jól dolgozott, és bízom abban, hogy két hét múlva Imolában sokkal elõrébb végzünk majd."
Chrobák János versenyzõ (Schmidt Racing Team): „A futam elsõ felében rengeteget szenvedtem a motoron, de aztán megtaláltam a legjobb versenysebességet és az ideális íveket. A vizes aszfalton rengeteget csúszkáltam, és nem tudtam annyit elõzni, amennyit szerettem volna. Már alig várom az imolai versenyt, ugyanis azon a pályán menten már, így nem kell idõt veszítenem az ismerkedéssel."